De Parabool 5 – MNenW 2

Zaterdag 28 november was niet alleen de dag van Frogrock, maar voor het tweede van MNenW ook matchday. Voor een zaterdag begon deze dag voor de meesten van ons eerder dan gewoon, wij moesten namelijk om 10.15 spelen in Groningen tegen het vijfde van De Parabool spelen. Keurig op tijd stond iedereen half negen ’s ochtends bij de kroeg en konden wij vertrekken. Iedereen was nog een beetje slaperig en niet iedereen had even lange nacht gedraaid. De opstelling moest gewijzigd worden, aangezien Erik mee speelde in plaats van Tycho, verder waren onze vaste spelers van de A’s gelukkig weer bereid mee te spelen. De opstelling: Erik, Sjoerd, Brecht en Rinske in de verdediging en Roel, Jetze, Tjitske en Thirza in de aanval. Hilde was meegereisd en zorgde voor de mentale steun en heeft de score bijgehouden.

In de eerste helft ging het mooi gelijk op. De parabool kwam op maximaal twee punten voorsprong, maar dankzij goede schoten en uitstartballen konden wij mee komen. Tjitske scoorde in deze helft nog een schitterende doorloopbal en Roel scoorde vlak voor rust de 11-11, waardoor wij met gelijke stand de rust in konden gaan.

In de tweede helft had de parabool een duidelijke opdracht gekregen; meer druk geven. Hier konden wij niet goed mee omgaan, waardoor de Parabool met vier doelpunten kon scoren. Ons schot was niet meer wat het in de eerste helft was, terwijl de Parabool op hetzelfde tempo door ging met scoren. Het eindresultaat was dan ook 22-15. Er zal dus moeten worden gewerkt aan het schot, want vier doelpunten in de tweede helft is te weinig. Desalniettemin stapten we met opgeheven hoofd van het veld, kansen waren er genoeg, nu alleen nog onszelf belonen.