Goede wedstrijd van MNenW 1 tegen Invicta 1

MNenW 1 vertrok zaterdag 23 januari richting Kollum, om het de koploper eens even goed moeilijk te maken. We speelden in het geel (zodat jullie niet denken wie zijn dat in het oranje) omdat Invicta ook in het oranje speelt. Met frisse moed begonnen we aan de wedstrijd.

Snel kwamen we achter met 3 – 0 maar we knokten terug met maar liefst 5 goals op rij. Wat leidde tot 3 – 5. We hebben de tegenstanders goed onder druk gezet en gingen met een stand van 5 gelijk de kleedkamer in.

De tweede helft was een mindere fase van MNenW en een betere fase van Invicta. Invicta gaf meer druk in de verdediging waardoor wij moeilijk konden scoren. Toch pakten we al snel een voorsprong van 5 – 6 maar daarna werden er veel goals doorgelaten aan onze kant. 12 – 6.

Hierna pakten we het weer wat op, Invicta kon de volle druk niet houden en zo werd het 12 – 9. Dit was ook ons laatste inbreng en Invicta scoorde nog twee maal.

We kunnen tevreden zijn over deze wedstrijd omdat we de koploper goede tegenstand hebben geboden. Jammer genoeg hebben we vaak een fase in een wedstrijd dat we wat minder zijn (of misschien de tegenstander wat beter) waardoor we niet bij kunnen blijven.

Zaterdag 30 januari strijden we tegen de Granaet in Dokkum. Kijken of we hun wat meer partij kunnen bieden dan in de vorige wedstrijd.

Hilde Kuipers