MNenW en DTS delen de punten

MNenW en DTS delen de punten

Stiens, 16 januari 2016 – Na vorige week in de slotseconden van Harkema te verloren hebben, moest MNenW afgelopen zaterdag zich richten op DTS. De uitwedstrijd werd met 11-14 gewonnen door MNenW, dus dat beloofde dat er deze wedstrijd ook iets te halen viel.

In de beginfase gingen beide teams gelijk op. MNenW zette veel druk in de verdediging, waardoor er veel ballen onderschept konden worden. Aanvallend speelde MNenW echter niet de juiste kansen uit en kon de druk die MNenW verdedigend gaf, niet worden beloond met doelpunten. DTS hield steeds een voorsprong van 1 of 2 doelpunten. De ruststand was dan ook 5-7 in het voordeel van DTS.

In de rust werd er besproken dat er doorgevochten moest worden en er duidelijker afspraken moesten worden gemaakt. Ondanks dat DTS na het rust signaal een gat van 4 punten sloeg, bleef MNenW knokken voor wat het waard was. Door van zich af te bijten wist MNenW de achterstand van 5-9 om te buigen in een voorsprong van 10-9. Op dat moment ging het scoren weer om en om. MNenW nam vanaf nu telkens de voorsprong. Tot het einde bleef het spannend en konden beide teams met de overwinning aan de haal. Gelukkig bleef het scenario dat MNenW vorige week overkwam, deze week bespaart, want de scheidsrechter floot af bij een score van 14-14. Door deze uitslag, blijft MNenW op de ranglijst een voorsprong houden van 2 punten ten opzichte van DTS.

Aad Hoekstra