“De jeugd heeft de toekomst”

“De jeugd heeft de toekomst”

Enkele ouders en jongens/meisjes hebben mij de afgelopen jaren gevraagd of er ook korfbal was voor de jeugd in Hijum. Ik heb diverse keren moeten zeggen dat dat helaas niet het geval was, omdat er de afgelopen jaren te weinig belangstelling was vanuit de jeugd in Hijum & omstreken om aan korfbal te beginnen.

Tijdens de lente- en zomermaanden hebben we ouders en jeugd proberen warm te maken voor korfbal. Dit resulteerde gelukkig in verscheidene opgaves van meisjes en jongens in de leeftijd van 5-12 jaar. Hierbij gaat het om jeugd uit Hijum, Hallum en Alde Leie. Na de zomervakantie zijn we begonnen te trainen van E en F pupillen, allemaal gezamenlijk, 1x per week .  En, we zijn in september (weer) begonnen met het spelen van wedstrijden van E-pupillen ! (4 tegen 4). Na een lastig begin met een aantal verlieswedstrijden (alle begin is moeilijk), eindigden de laatste wedstrijden in het najaar in winst. De jongens en meisjes waren door het dolle heen. Het is fantastisch om te zien dat ze steeds beter het korfbalspel begrijpen en uitvoeren.

Inmiddels hebben we elke dinsdag 10 enthousiaste kinderen op de training. Omdat de groep te groot is om samen te trainen hebben we er twee groepen van gemaakt , iedereen bij hun eigen leeftijdgenootjes.

Zijn er na het lezen van dit berichtje nog meer kinderen uit Hijum e.o. die ook wel eens een keer mee willen trainen kom dan dinsdags naar Dorpshuis De Kampioen in Hijum. Trainingstijden: F pupillen van 15.45 tot 16.30 uur. De E pupillen van 16.30 tot 17.30 uur.

Pietsje Pasma

Hieronder twee wedstrijdverslagen van nieuwe enthousiaste jeugdleden

Ik vind korfbal een leuke sport.

We hebben allemaal leuke wedstrijden gehad.

Ik hoop dat we de eerstkomende wedstrijden winnen.

En dat we met z’n allen een heel leuk jaar hebben!

groetjes Josien Dijkstra

Ik ben Fenna Verbeek. Ik zit sinds het begin van het seizoen op korfbal, bij de E pupillen. We zijn een hele nieuwe ploeg, dus het is best nog wel wennen. Ik vind het erg leuk om te trainen en wedstrijden te spelen. We hebben na 4 verloren wedstrijden nu afgelopen zaterdag gewonnen met 1-2, we waren er erg blij mee. De vader van Josien had belooft, als we deze wedstrijd wonnen, we een lolly kregen. Dus we zijn onderweg naar huis bij een tankstation gestopt, zodat de vader van Josien zijn beloofde lolly’s kon halen. We hopen nu natuurlijk op meer overwinningen.

Groeten Fenna Verbeek