Een Kijk Van De Supporters Op MNenW C1 Op 24 april 2015

MNenW C1 – DTL C1, uitslag 6-3

Waarom komt u de C1 supporteren?
Bella (de hond van familie Roorda): Ik kom de C’s supporteren omdat mijn baasjes mee doen.
Jantje H: Ik ben een korfballiefhebber en kom elk team supporteren
Erik: Omdat ik de C’s ook trainen geef en omdat ik het gewoon leuk vind
Siep: Vind korfballen leuk, tenminste als er gewonnen wordt en mijn kleinkinderen spelen mee
Onbekend: Omdat de jeugd gestimuleerd moet worden zowel in lief & leed
Sonja: Omdat myn soan der by spielet
Onbekend: Prima team!
Elisabeth: Mijn dochter + team aanmoedigen. Ik korfbal zelf ook en dan is het altijd fijn met supporters langs de lijn
Anneke: Omdat Anna hun coach/trainer is
Sito Wagenaar: Omdat ik het altijd wel gezellig vind om te kijken. En ik moest ut hus woai fan us mem.
Aad:
Om te kijken hoe de jeugd zich ontwikkeld en om ze aan te moedigen
Femke: Omdat ik mee doe doordat ze met z’n 4-en zijn

Wat zijn volgens u de kwaliteiten van de C1?
Er volgt een opsomming met kwaliteiten die de C1 bezit. Gooien, vangen, verdedigen en de kleine kansjes bij de korf worden altijd benut. Daarnaast leren de C’s snel nieuwe dingen. Ze kunnen van afstand schieten, maar zijn daarnaast ook ontzettend snel. De afvang is ook een sterk punt volgens de supporters.

“Ik tink hun enthousiasme “mei elkoar ien” (Beijering, 2015).

“Samenspel en de “beruchte” bal” (Huizinga, 2015).

Bovenal: Het plezier van het samenspelen en altijd willen winnen!

Wat zijn volgens u ontwikkelpunten van de C1?
Uit starten, lange bal vanuit de ruimte aangooien, achter het schot aankomen, de rebound en het opstellen onder de korf zijn belangrijke punten die naar voren komen. Het gooien zou ook beter kunnen, en daarbij ook proberen verschillende spelvariaties toe te passen. Ook zouden de C’s kunnen leren om meer te praten in de verdediging. Maar boven alles: Blijf elkaar in alles beter maken.

Toekomstvraag: met hoeveel doelpunten gaat MNenW C1 kampioen worden op het veld?
Dit varieerde van 32 doelpunten tot 96. Aan het eind van het seizoen wordt dan ook de winnaar bekend gemaakt.