MNenW 2 verliest in de slotfase van Invicta 2

Na het nipte verlies van vorige week, moest MNenW 2 het afgelopen zaterdag opnemen tegen Invicta 2. Net als vorige week was ook van deze ploeg niet veel bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid zou ook dit een ‘drege pot’ worden. Iets wat tekenend zal zijn voor dit zaalseizoen. Brecht kon deze wedstrijd weer meespelen, na hersteld te zijn van haar blessure. Het zestal werd deze keer aangevuld met Thirza en de heren Sito en Jetze die ieder een helft hebben gespeeld. In de aanval begonnen Sjoerd, Tycho, Brecht en Rinske en in de verdediging Roel, Sito, Tjitske en Thirza. Johannes stond als coach aan de kant klaar met zijn feedback. Zoals gedacht werd het een lastige wedstrijd. Door goed voorverdedigen en een goede communicatie ging de wedstrijd gelijk op en was het dus een spannende wedstrijd. Door een paar domme fouten kon Invicta vrij gemakkelijk op gelijke hoogte blijven. In de rust stonden wij met twee punten voor, wat goede hoop gaf voor de tweede helft.

In de tweede helft bleef het wedstrijd beeld hetzelfde. Door goed verdedigend werk kwam Invicta lastig tot scoren en ook aan onze zijde vielen de doelpunten niet gemakkelijk. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd stond Invicta op twee doelpunten voorsprong, met name dankzij hun goede wissels. Sjoerd ging anderhalve minuut voor het eindsignaal helaas door zijn enkel, waardoor hij de wedstrijd niet uit kon spelen. Na een minuut met zijn drieën te hebben gespeeld, wat om een of andere reden voor nogal wat verwarring aan MNenW-zijde opleverde, kon Sito gelukkig verder spelen. Ondanks een mooie strijd, konden wij in de laatste minuten niet meer op tegen de scores van Invicta, wat leidde tot een eindstand van 11-14.

Helaas werd ook deze wedstrijd dus weer nipt verloren. Ondanks dat kunnen wij best wel tevreden terug kijken op een mooie wedstrijd, waarin hard gewerkt is. Aan de afronding van kansen zal nog wel moeten worden gewerkt, maar het is een goede bodem om op verder te bouwen voor de volgende wedstrijd.